"האם ראית אי פעם אדם, שלאחר שפרש לגמלאות ערג לשולחן העבודה שלנו? היום 'עיקרון הגבלת העבודה' מחנך אותנו להאמין שבגיל כזה וכזה אנחנו חייבים להפסיק לעבוד. למה זה כל-כך פופולארי בשעה שאנחנו יכולים לראות במו עינינו שברוב המקרים סופה של העבודה הוא סופם של החיים? [...]
לעבוד פירושו להשתתף בפעילויות של החברה שלנו. כאשר מסרבים לתת לנו לקחת חלק בפעילויות החברה, פירושו של דבר הוא שאנחנו מנודים על-ידי החברה."
- ל. רון האברד, מתוך הספר 'בעיות העבודה'.
סבא שלי פרש לגמלאות לפני שנה. לא הכרתי אז את הנתון הראשי הזה, וחשבתי שיהיה לו ממש כיף. בכל זאת, הוא עבד כמה עשרות שנים בתור חקלאי וגידל תפוחי אדמה. מגיע לו קצת לנוח, לא?
אבל אז התחלתי לשמוע על זה שהוא כל הזמן חולה, ובאופן כללי מבואס מהחיים. ובמזל נתקלתי בנתון הזה, שאומר שסופה של העבודה הוא סופם של החיים.
אני לא יודע מה איתכם, אבל אני מת על סבא שלי.
מיד התחלתי לחפש לו תעסוקה, והיום לשמחתי הוא מתנדב בעמותות שונות. כל יום יש לו סיבה לקום בבוקר, והוא מרגיש סיפוק מזה שהוא ממשיך לתרום לחברה.
הניצוץ הזה בעיניים שלו שווה לי את הכול.
אם יש בסביבה שלכם מישהו שפרש לגמלאות, ושנראה שניצוץ החיים שלו כבה ושפחתה לו ההתלהבות, תעשו לו טובה – תעזרו לו למצוא דרכים שבהן הוא יכול להמשיך לתרום לחברה. הוא יודה לכם!
בהצלחה!
טיפ זה לקוח מתוך הקורס 'יעילות אישית', המבוסס על הספר 'בעיות העבודה'.
את הקורס אפשר ללמוד במרכז לסיינטולוגיה ישראל.
נשמח לשמוע פידבקים על יישום הטיפ. - לחץ כאן להשארת פידבק